Δίκτυο συνεργατών Essilor

Συχνές Ερωτήσεις

HERO_Images_Rooftop_1200x725

Συχνές Ερωτήσεις

Οφέλη

Σκουραίνουν ανάλογα με την έκθεση τους στην UV ακτινοβολία και αποχρωματίζονται πιο γρήγορα από ποτέ ενώ προσφέρουν 100% προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες του ηλίου αλλά και το μπλε φως. Η αποκλειστική και πιστοποιημένη τεχνολογία της Transitions® Optical γίνεται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι ενός οφθαλμικού φακού προσφέροντας τις γρηγορότερες και αποδοτικότερες φωτοχρωμικές ιδιότητες της αγοράς.

Οι οφθαλμικοί φακοί δεν διορθώνουν μόνο την όραση αλλά βελτιώνουν τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο. Με τις φωτοχρωμικές τους ιδιότητες, οι φακοί Transitions® ρυθμίζουν την κατάλληλη ποσότητα φωτός που εισέρχεται στα μάτια σας με αποτέλεσμα την διαυγή και ξεκούραστη όραση χαρίζοντας παράλληλα και τη μέγιστη προστασία στην ακτινοβολία UV.

Οι φακοί Transitions® είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι και μπορείτε να τους βρείτε σε επιλεγμένα οπτικά καταστήματα. Για να βρείτε το κοντινότερο σε εσάς οπτικό κατάστημα πιέστε εδώ.

Τεχνολογία

Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Transitions® Optical κατέχει ηγετική θέση στην τεχνολογία του φωτοχρωμισμού. Μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης έχει καταφέρει να εξελίξει τις ιδιότητες των φακών της σημαντικά, με αποτέλεσμα οι σημερινοί φακοί να έχουν ουσιαστική απόκλιση στην απόδοση τους σε σχέση με τους προγενέστερους φωτοχρωμικούς φακούς.
Οι φακοί Transitions® γίνονται σκουρότεροι από ποτέ με εξαιρετικά μικρό χρόνο ενεργοποίησης και αποχρωματισμού ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες

Οι φακοί Transitions®αντιδρούν στην έκθεση τους στην UV ακτινοβολία. Οι φακοί Transitions® θα σκουρύνουν ανάλογα με την ποσότητα της UV ακτινοβολίας και το φως που βρίσκεται στο περιβάλλον. Έτσι καθορίζουν τον ιδανικό φως που εισέρχεται στα μάτια σας.
Πιθανές ακραίες περιστάσεις μπορεί να κάνουν τους φακούς σας να συμπεριφέρονται διαφορετικά από το συνηθισμένο. Για παράδειγμα, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν την απόδοση των φωτοχρωμικών χρωστικών ουσιών.
Οι επιστήμονες της Transitions Optical συνεχώς προσπαθούν να βελτιώσουν τις υπάρχουσες τεχνολογίες και να δημιουργήσουν φόρμουλες που ισορροπούν μεταξύ ποσότητας UV και θερμοκρασίας. Στην πραγματικότητα οι νεότεροι φακοί Transitions® σκουραίνουν 10% περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες απ’ ότι η προηγούμενη γενιά φακών.

Το Life360™ είναι η μεθοδολογία που αναπτύχθηκε από την Transitions Optical για τον σχεδιασμό και την ανάλυση της απόδοσης της φωτοχρωμικότητας και των οφελών της.

Το επαναστατικό αυτό μοντέλο χρησιμοποιεί τρεις τεχνικές: πειράματα εντός εργαστηρίου, τεστ σε πραγματικούς διοπτροφόρους και πραγματικές μετρήσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ειδικά για τους φακούς Transitions® Signature™, η εταιρεία χρησιμοποίησε το σύστημα Life360™ χρησιμοποιώντας διοπτροφόρους σε πραγματικές συνθήκες και τοποθεσίες.

  • Τα εργαστηριακά πειράματα προσέφεραν βασικές μετρήσεις στους φακούς και μετρήσεις για τις διαφοροποιήσεις στη θερμοκρασία.
  • Οι μετρήσεις σε τοποθεσίες έγιναν για διάφορες στάσεις σώματος του κάθε διοπτροφόρου (πάνω από 1000 σενάρια), διάφορες γεωγραφικές συντεταγμένες (πάνω από 200 τοποθεσίες) και διάφορα επίπεδα θερμοκρασίας.
  • Οι μετρήσεις με τους διοπτροφόρους απέδωσαν ποιοτικές και χρήσιμες πληροφορίες για την ικανοποίηση και τις προτιμήσεις τους.

Σκουρότητα

Οι Transitions® Signature™ είναι τελείως διάφανοι σε εσωτερικό χώρο. Οι φακοί Transitions® XTRActive® έχουν μια ελαφριά απόχρωση της τάξεως του 5%.

Οι φακοί Transitions® γίνονται όσο σκούροι όσο τα συμβατικά γυαλιά ηλίου. Εάν χρειάζεστε επιπλέον κάλυψη θα πρέπει να προμηθευτείτε τους φακούς Transitions® XTRActive®, τους φακούς που αγγίζουν μέχρι και το 95% της σκουρότητας.
Οι φωτοχρωμικοί φακοί αντιδρούν στις περιβαλλοντολογικές συνθήκες, συνεπώς τα επίπεδα σκουρότητας επηρεάζονται από ακραίες θερμοκρασίες, το μέγεθος της UV ακτινοβολίας και το υλικό του φακού.

Οι φακοί Transitions® αντιδρούν άμεσα (μέσα σε 30’’) στην έκθεση τους στην ακτινοβολία UV. Το επίπεδο σκουρότητας εξαρτάται από την ποσότητα της UV ακτινοβολίας που υπάρχει στο περιβάλλον, την ώρα και την θέση του ήλιου.
Πόσο γρήγορα οι φακοί Transitions® αποχρωματίζονται;
Οι φακοί Transitions® ξεκινούν να αποχρωματίζονται τη στιγμή που δεν υπάρχει παρουσία UV ακτινοβολίας. Ένας εκτιμώμενος χρόνος για πλήρη αποχρωματισμό είναι έξι με δέκα λεπτά. Ο σταδιακός αποχρωματισμός βοηθάει στην ευκολότερη και φυσικότερη προσαρμογή των ματιών στις νέες συνθήκες φωτισμού.

Οι περισσότεροι φωτοχρωμικοί φακοί αντιδρούν στην έκθεση τους στην UV ακτινοβολία. Γι’ αυτό και απενεργοποιούνται σε εσωτερικό χώρο. Το παρμπρίζ αποκόπτει το 99% της UV ακτινοβολίας, για το λόγο αυτό οι περισσότεροι φωτοχρωμικοί φακοί δεν ενεργοποιούνται. Οι φακοί Transitions® XTRActive® (όπως επίσης και οι Flash Mirror) περιέχουν μια ειδική φωτοχρωμική φόρμουλα που τους επιτρέπουν να αντιδρούν όχι μόνο στην UV ακτινοβολία αλλά και στο μπλε φάσμα του ορατού φωτός με αποτέλεσμα να είναι οι μόνοι φακοί που ενεργοποιούνται και στο αυτοκίνητο.

Όλοι οι φωτοχρωμικοί φακοί αντιδρούν στην έκθεση τους στην UV ακτινοβολία. Συνήθως η ακτινοβολία UV δεν υπάρχει σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους, συνεπώς οι φακοί Transitions® είναι διάφανοι σε εσωτερικούς χώρους. Οι φακοί Transitions® XTRActive® (όπως επίσης και οι Flash Mirror) περιέχουν μια ειδική φωτοχρωμική φόρμουλα που τους επιτρέπουν να αντιδρούν όχι μόνο στην UV ακτινοβολία αλλά και στο μπλε φάσμα του ορατού φωτός με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται και σε εσωτερικό χώρο ανάλογα με την παρουσία μπλε φωτός στο χώρο.

Υγεία

Για την καλύτερη κατανόηση των επιδράσεων της UV ακτινοβολίας στα μάτια, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε κάποιες σημαντικές πληροφορίες γύρω από τις ακτίνες UV. Το ηλιακό φως εμπεριέχει 2 τύπους βλαβερών μήκων κύματος, τις UVA & UVB. Οι ακτίνες UVA εισέρχονται βαθειά στο δέρμα με αποτέλεσμα να γερνούν το δέρμα γρηγορότερα. Οι UVB ακτίνες είναι κυρίως υπεύθυνες για τα εγκαύματα από τον ήλιο.

Η υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία UV είναι επικίνδυνη για το δέρμα και τα μάτια σας. Μπορεί να προκαλέσει πολύ σημαντικές βλάβες όπως είναι ο καταρράκτης ή εκφύλιση ωχράς κηλίδας. Η πρόληψη για την αποφυγή αυτών των επιπτώσεων είναι επιτακτική.

Ναι, όλοι οι φακοί Transitions® προσφέρουν 100% προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB.

Οι φακοί Transitions® είναι η απόλυτη επιλογή για τα παιδιά. Λόγω του τρόπου ζωής τους και της φυσιολογίας των ματιών τους που δεν έχουν αναπτυχθεί εντελώς, τα παιδιά είναι εκτεθειμένα καθημερινά σε τριπλάσια ποσότητα UV σε σχέση με έναν ενήλικα. Ένας φακός που αποκόπτει το 100% της UV ακτινοβολίας συνιστάται για την υγεία των ματιών τους μελλοντικά.

Επιπλέον, οι φακοί Transitions® προσφέρονται και σε polycarbonate, ένα υλικό το οποίο είναι ουσιαστικά άθραυστο για την αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το θάμβος μπορεί να περιγραφεί ως μια πολύ έντονη λάμψη. Το θάμβος μπορεί να αποσπάσει την προσοχή και να γίνει επικίνδυνο σε περιπτώσεις, είτε την ημέρα είτε τη νύχτα. Η συνηθέστερη αντίδραση είναι η συνοφρύωση που οδηγεί σε οπτική κόπωση και σε πολύ υπερβολικές περιπτώσεις μέχρι και στην στιγμιαία τύφλωση.

Το θάμβος μπορεί να αποσπάσει την προσοχή, να ενοχλήσει και να εμποδίσει την όραση ή ακόμη και να είναι τόσο εκτυφλωτικό που να μη μπορούμε να δούμε. Οι ανακλούμενες ακτίνες του ηλίου δημιουργούν το εκτυφλωτικό θάμβος το οποίο είναι τόσο δυνατό που εμποδίζει ουσιαστικά την λειτουργία της όρασης. Με την απευθείας και άμεση έκθεση στις ακτίνες του φωτός όπως ακριβώς όταν κοιτάτε τον ήλιο μπορεί να αλλοιωθεί σημαντικά το contrast του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα τη δυσκολία της αναγνώρισης αντικειμένων. Πολλές φορές τα συμπτώματα διαρκούν για περισσότερη ώρα από τη στιγμή της έκθεσης στο θάμβος. Θάμβος μπορείτε να βιώσετε από τις αντανακλάσεις στην οπίσθια επιφάνεια των φακών των γυαλιών σας δημιουργώντας σας ενόχληση, κόπωση και απόσπαση της προσοχής. Τέλος, θάμβος μπορεί να βιώσετε ακόμη και τη νύχτα από τα φώτα πορείας ενός αυτοκινήτου στο αντίθετο ρεύμα.

Τα μάτια μας είναι ευαίσθητα στο ορατό φως, το οποίο αποτελεί ένα μόνο μικρό μέρος τους μήκους κύματος του φωτός. Το ορατό φάσμα του φωτός περιλαμβάνει όλα τα χρώματα της ίριδας. Το μπλε φως είναι ένα μέρος του ορατού φάσματος του φωτός που ουσιαστικά καλύπτει το μπλε και το μωβ χρώμα που μπορούμε και βλέπουμε.

Οι κύριες πηγές που εκπέμπουν μπλε φως είναι:

•Ο ήλιος, η πιο έντονη και δυνατή πηγή μπλε φωτός
•Οι LED λάμπες και οι λάμπες φθορίου
•Ηλεκτρονικές συσκευές όπως τα smartphones, tablets και LED τηλεοράσεις
•Λάμπες αλογόνου

Επειδή το μπλε-μωβ φως είναι κοντά στο υπεριώδες φως (UV), η επιστημονική κοινότητα πιστεύει πως έχει πιθανές βλαβερές επιπτώσεις στον άνθρωπο. Για παράδειγμα πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του μπλε-μωβ φωτός είναι η εκφύλιση ωχράς κηλίδας, η κακή ποιότητα ύπνου και η αύξηση του κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου.

Σε αντίθεση το μπλε-τιρκουάζ φως έχει αποδειχθεί πως έχει θετικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Βελτιώνει την οπτική οξύτητα και το βάθος πεδίου ενώ παράλληλα συμβάλει σημαντικά στην καλή διάθεση και στο ευ ζειν.

Συνολικά το μπλε φως είναι σημαντικό και απαραίτητο, ωστόσο τα συγκεκριμένο κομμάτι αυτού (το μπλε-μωβ) έχει και βλαβερές συνέπειες. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχει πρόληψη και να προστατεύετε τα μάτια σας.

Όλοι οι φακοί Transitions® μειώνουν την έκθεση στο μπλε φως σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Καθώς οι φακοί αντιδρούν στην έκθεση τους στην UV ακτινοβολία σκουραίνουν και μειώνουν περαιτέρω την έκθεση των ματιών στο μπλε φως. Εσωτερικά οι φακοί Transitions® XTRActive® λόγω του χρωματισμού που έχουν σας προστατεύουν από το μπλε-μωβ φως που εκπέμπουν οι τεχνητές πηγές φωτός (LED λάμπες και οι λάμπες φθορίου, ηλεκτρονικές συσκευές, λάμπες αλογόνου).

Γενικές Ερωτήσεις

Οι φακοί Transitions® έχουν σχεδιαστεί για να σας καλύπτουν για όσο η συνταγή σας είναι επαρκής. Για την καλύτερη υγεία των ματιών σας, επισκεφθείτε ένα επαγγελματία του χώρου και ορίστε τον επόμενο πιθανό έλεγχο των ματιών σας και την πιθανή νέα σας συνταγή.

Σε αντίθεση με τους συμβατικούς φακούς , οι οποίοι μένουν διάφανοι σε όλες τις καιρικές συνθήκες, οι φακοί Transitions® αυτόματα προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού, προσφέροντας στα μάτια σας την ιδανική ποσότητα φωτός σε κάθε συνθήκη. Επιπλέον προσφέρουν απόλυτη προστασία από την UV ακτινοβολία και μειώνουν την οπτική κόπωση.

Σε αντίθεση με τους φακούς ηλίου-οράσεως, οι φακοί Transitions® ξεκινούν από διάφανοι και σκουραίνουν ανάλογα με την έκθεση τους στην UV ακτινοβολία. Έχουν συνεχώς μεταβαλλόμενη σκουρότητα και μπορούν να αποχρωματιστούν. Οι οφθαλμικοί φακοί ηλίου – οράσεως έχουν μια ορισμένη σκουρότητα και κατ’ επέκταση δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές καταστάσεις φωτισμού. Οι οφθαλμικοί φακοί Transitions® είναι οι ιδανικοί φακοί για όλες σχεδόν τις καθημερινές δραστηριότητες. Τα γυαλιά ηλίου ταιριάζουν σε συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού όπως στην παραλία.

Όχι δεν θα πρέπει να ανησυχείτε καθόλου. Η πιστοποιημένη διαδικασία εγγυάται πως οι φωτοχρωμικές χρωστικές ουσίες γίνονται μέρος τους φακού και δεν μπορούν να αλλοιωθούν. Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με τους φακούς σας, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε ένα οπτικό κατάστημα του δικτύου Transitions® Club.

Στην περίπτωση που αναζητάτε το μέγιστο αποτέλεσμα από τους οφθαλμικού σας φακούς, τότε οι φακοί Transitions® είναι οι ιδανικοί για εσάς. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί γυαλιά ( με συνταγή ή χωρίς) μπορεί να επωφεληθεί από τα οφέλη των Transitions®, ανεξαρτήτως ηλικίας ή τρόπου ζωής.

Η τεχνολογία Transitions® είναι απόλυτα συμβατή με όλους τους τύπους φακών. Οι φακοί Transitions® έχουν τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα στην αγορά, σε όλους τους δείκτες διάθλασης και σε όλα τα υλικά.

Ναι, οι φακοί Transitions® ταιριάζουν σε όλους τους τύπους σκελετών ανεξάρτητα με το υλικό κατασκευής τους ή το μέγεθος τους.

Ναι, οι φακοί Transitions® αποδίδουν τα μέγιστα όταν συνδυάζονται με τις επιστρώσεις της οικογένειας Crizal®. Στην πραγματικότητα οι αντιανακλαστικές και οι αντιχαρακτικές ιδιότητες των επιστρώσεων Crizal® ενδυναμώνουν τις ιδιότητες της Transitions® τεχνολογίας μειώνοντας τις αντανακλάσεις και προσφέροντας άνετη και ξεκούραστη όραση.

Όλοι οι φακοί Transitions® προσφέρονται και σε φακούς “πλάνο”, δηλαδή χωρίς συνταγή.

H Transitions Optical αναπτύσσει την πιστοποιημένη τεχνολογία που ενσωματώνεται στον φακό συνεπώς είναι συμβατή με όλους τους τύπους φακών. Η τιμή τους καθορίζεται από διάφορους παράγοντες όπως είναι ο δείκτης διάθλασης, ο τύπος φακού (μονοεστιακός ή πολυεστιακός Varilux®), η επίστρωση Crizal® της επιλογής σας, το μέγεθος του σκελετού της επιλογής σας και τέλος η συνταγή σας.

Όπως όλοι οι φακοί οράσεως ή ηλίου μπορούν να καθαριστούν με ειδικό σπρέι φακών, με ένα ήπιο σαπούνι, ή το ειδικό πανάκι καθαρισμού μικροϊνών που θα προμηθευτείτε από τον οπτικό σας. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και να μη καθαρίζετε τους φακούς σας με υφάσματα που ενδεχομένως μπορούν να χαράξουν τους φακούς, όπως πετσέτες ή χαρτί.